Helaas is het nog steeds niet mogelijk om in clubverband te lopen/wandelen. 


Zodra we bevestiging ontvangen van de gemeente dat de sportieve activiteiten van onze Joggingclub weer kunnen plaatsvinden, zullen we waarschijnlijk weer een aantal maatregelen moeten respecteren. 
Hieronder zijn de maatregelen zoals die afgelopen zomer golden. Te verwachten is dat deze gelijkaardig zullen blijven, eens we weer mogen lopen/wandelen in groepsverband.

 • Lopers en wandelaars dienen minstens 1.5 meter afstand van elkaar te houden.
  Voor de lopers stellen wij voor om deze marge zoveel mogelijk te vergroten naar 2 meter.

 • De provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen (waar we soms ook een stukje in lopen) hebben inmiddels ook voorgeschreven dat iedereen een mondkapje bij zich moet hebben. Dragen is niet verplicht bij zware inspanning (joggen) maar wel in veel andere gevallen. Lees de informatie van de overheid voor de meest actuele regelingen.

 • Maximaal met 2 personen naast elkaar. Op kleinere wegen met weinig zicht op verkeer zoveel mogelijk achter elkaar lopen. 

 • Een maximum van 20 personen die samen lopen of wandelen.

 • Een gescheiden start van de groep wandelaars en de groep lopers. Voor beide groepen zal een verantwoordelijke aanwezig zijn.
  Voor de lopers zal dit iemand van het bestuur zijn. Voor de wandelaars is dit Arie.

 • Per activiteit wordt de aanwezigheid van alle lopers en wandelaars genoteerd. Dit in verband met contact onderzoek bij een eventuele besmetting. 

 • Er wordt geen water voorzien en na afloop geen sociale samenkomst (zoveel mogelijk direct naar huis).​

​De startlocaties zijn bij The Lake (of 's zomers in de Broekelei). Wandelaars en lopers wordt verzocht in gescheiden groepen te staan (met nog steeds 1,5m afstand van je medeloper/wandelaar). 
 

Wij hopen dat we snel weer rustig kunnen opstarten waarbij gezellig maar veilig samen lopen voorop staat. Wanneer dat gaat zijn, is momenteel nog niet bekend.